God morgon! Här har ni lite bilder på bullarna som jag bakade förra veckan. Dom var seriöst helt sjukt goda, om jag får säga det själv, hehe. Jag tänkte dela med mig av receptet till er så ni kanske kan prova själva! Du behöver: 150 gram smör, 5 dl mjölk, 50 gram jäst för söta degar, 1 dl strösocker, 1/2 tsk salt, 14 dl mjöl. Sen behöver du också till utbaket ca 100 gram smör, 2 dl strösocker, 4-6 msk vaniljsocker, 1 ägg, pärlsocker. Du gör: Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken och häll sedan över jästen. Tillsätt socker, salt och mjöl och arbeta degen i 10 minuter (i maskin ca 5 min). Lät den jäsa under en duk i 40 minuter. När den jäst klart kan du dela degen i två delar och bre ut den ena halvan innan du brer smör på och häller över socker och vaniljsocker. Rulla ihop och dela i 12 bullar, lägg på en plåt och låt jäsa i 40 minuter. Gör sedan likadant med andra halvan av degen. När dom jäst klart - pensla på med ägg och häll över pärlsocker. In i ugnen (övre delen) på 225 grader i ca 8 minuter. Jag tog lite mer vaniljsocker än vad som stod i receptet, gillar när dom smakar mycket vanilj, men det kan man göra som man vill! Hoppas ni gillar dom. Nu blir det frukost och sen får vi se vad vi hittar på. PUSS <3 //Good morning! Here are some pictures of the vanilla buns that I made last week. They were amazingly tasty, if I may say so myself, hehe. You can find the recipe down below if you want to try for your selfs! You need: 150 grams of butter, 50 grams of yeast for sweet doughs, 1 dl powdered sugar, 1/2 teaspoon of salt, 14 dl flour. Then you also need for the filling about 100 grams of butter, 2 dl powdered sugar, 4-6 tablespoons of vanilla sugar, 1 egg and granulated sugar. You do: Crumb the yeast in a bowl. Melt the butter in a saucepan and ad the milk and then por it over the yeast. Ad sugar, salt and flour and work the dough for about 10 minutes (5 minutes if you use a machine). Let it rise under a clot for 40 minutes. When it´s done you can split the dough in two pieces and spread out the first half and then ad the butter, sugar and vanilla sugar. Roll it together and cut in 12 buns, put them on a plate and let them rise for 40 minutes. Then do exactly the same with the other half. When they are done rising - brush with egg and then ad the granulated sugar. Put the buns in the oven (the upper part) on 225 degrees for about 8 minutes. I took a bit more vanilla sugar than the recipe said since I like the taste so much but thats up to you to choose! I really hope you like them. Now it´s breakfast time and then we will see what we will do. XOXO <3