My moms meringue cake <3 Hej! Jag lovade ju er receptet på den här tårtan som mamma gjorde i lördags. Den var verkligen galet god och jag kommer göra denna till min standard födelsedagstårta. Yum. Här kommer receptet. Du behöver - 6 ägg vitor, 3 dl socker, 1/4 tsk salt, 2 msk vaniljsocker, 1 msk äppelcider vinäger, lemoncurd, grädde och färska bär. Du gör - Smöra en pajform och sikta mjöl. Vispa äggvitorna till den blir lite fastare, tillsätt resten av ingredienserna och vispa till maräng. Häll i formen, grädda i ugnen i 60 min på 150 grader. Låt den svalna. Lägg på lemoncurd/vaniljkräm, vispad grädde och jordgubbar (eller valfria bär). //Hi! I promised you the recipe of this cake that my mom did this Saturday. It was really crazy delicious and I will make this my standard birthday cake. Yum. Here is the recipe. You need - 6 eggs whites, 3 dl of sugar, 1/4 teaspoon of salt, 2 tablespoons of vanilla sugar, 1 tablespoon of apple cider vinegar, lemoncurd, whipped cream and fresh berries. You do - Butter a pie form and sift flour over it. Whip the egg whites until they are a bit firmer, then add the rest of the ingredients and whip until it turns in to meringue. Pour to the form, put in the oven for 60 minutes on 150 degrees. Let it cool down. Put on some lemoncurd/vanilla cream, whipped cream and strawberries (or berries of your choice). Tips att testa denna. Mamma sa att när man tar ut marängen ur ugnen så är den stor som en boll typ, men den ska vara så, den sjunker sen. Ville bara ge lite heads up. Hoppas att ni gillar den, PUSS <3 //It's really a tip to try this one. My mom said that when you take the meringue out it's big like a ball, but it's suppose to be like that, it will sink later. I just wanted to give little heads up. I hope you'll like it, XOXO <3