<![CDATA[ A dark bread with dried apricots Hej! Här kommer receptet på brödet jag skrev om. Du behöver: 5 dl vetemjöl, 2 dl grahamsmjöl, 3 dl rågsikt, 2,5 dl rågkross, 1 dl vetekli, 1 tesked salt, 4 teskedar bikarbonat, 1 liter filmjölk eller yoghurt, 2 dl mörk sirap och torkade aprikoser/annan frukt/nötter. Blanda först alla torra ingredienser och sen i med filmjölk/yoghurt och sirap. Lägg i två brödformar och in i ugnen på 175 grader i 100 minuter (1 timme och 40 minuter). Sen kan det stå och svalna en stund innan man tar ut dom ur formarna, dom kommer lättast ut då (insåg jag efter att jag försökt i typ tio minuter efter att dom kom ut från ugnen, hehe). Det är verkligen magiskt gott och så himla enkelt så ni måste bara prova det. Livia älskade det också, bra betyg! Vad gillar ni den nya bloggen då? Det är i ett helt annat program jag bloggar från nu än tidigare så om någonting ser konstigt ut så är det för att jag inte riktigt har lärt mig ännu, hehe. Men jag tror ni förstår. Jag ska försöka sitta och pilla på allt i kväll och se om jag lär mig. Hoppas. Vi hörs i morgon och på riktigt, prova brödet - magiskt. PUSS <3 //Hi! Here are the recipe of the bread I wrote about earlier. You need: 5 dl flour, 2 dl graham flour, 3 dl sifted rye, 2,5 dl rye cross, 1 dl wheat bran, 1 teaspoon of salt, 4 teaspoons of bicarbonate, 1 liter sour cream or yoghurt, 2 dl dark syrup and dried apricots/other fruits/nuts. Mix the dry ingredients first and then add the sour cream/yoghurt and syrup. Put the dough in two bread molds and put in the oven at 175 degrees for 100 minutes (1 hour and 40 minutes). Then let it cool off for a while before you take them out of the molds, they come out easier that way (I realized that after trying to get them out for like ten minutes when they got out from the oven, hehe). It´s really so tasty and so easy to do so you just got to try it. Livia loved it too, which is a good rate! How do you feel about the new blog? It´s a totally different program here than I´m use to so if something looks weird it´s because I haven't learned everything yet, hehe. But I´ll think you'll undertand that. I´m going to try ti sit with it tonight and see if I learn something. Let´s hope. Talk tomorrow and I really mean it, try to make the bread - it´s magical. XOXO <3 ]]>