<![CDATA[ I morgon är det dags för fettisdagen! Jag har alltid så dålig koll på den dagen men man blir ganska påmind på sociala medier då ALLA verkar äta semlor då, hehe. Jag är inte ett jättestort fan av semlor om jag ska vara ärlig, tycker att det är för mycket grädde, men litegrann kan vara gott. Dessa semlor på bilderna gjorde Madde förra året i Spanien och dom var MAGISKA. Dom var ganska små så verkligen i perfekt storlek, dom vanliga man köper kan jag tycka är för stora. Här kommer receptet på dom. Bullar - ca 18-25 st Du behöver - 1 msk kardemumma, 3 dl röd mjölk, 50 gram färsk jäst, 1 1/2 dl strösocker, 1/2 tsk salt, 150 gram mjukt smör, 1 ägg, 11-12 dl vetemjöl special, 1 vispat ägg till pensling, florsocker och vispad grädde till fyllning. Du gör - Värm mjölken och kardemumman till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och lös med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg. Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta till en smidig deg. Jäs degen i en bunke till dubbel storlek i ca 45-60 min. Baka ut degen över mjöl till önskad storlek. In i ugnen på 200 grader i ca 6-7 min. Mandelmassa - räcker till ca 15 bullar Du behöver - 200 g skållad sötmandel, 1 dl socker, 1 dl florsocker, 1/2 tsk kardemumma, 2 tsk vaniljsocker, 2 msk vispgrädde. Du gör - Mixa mandeln i en matberedare tills den blir kornig. Blanda i övriga ingredienser. Beroende på önskad konsistens tillsätt grädde. Skär sedan av toppen på bullarna och tillsätt mandelmassan och grädde. Pudra över florsocker och servera. //Tomorrow it´s time for shrove tuesday! I never use to remember this day but you get quiet reminded from social media where EVERYONE seem to eat cream buns that day, hehe. I´m not that big fan of cream buns, I think they contain way too much whipped cream, but just a little taste can be good. These cream buns on the pictures, Madde made last year in Spain and they were MAGICAL. They were pretty small so really the perfect size, the normal ones you buy are way to big. Here are the recipe. Buns - about 18-25 pieces You need - 1 tablespoon of cardamom, 3 dl high fat milk, 50 grams of fresh yeast, 1 1/2 dl of sugar, 1/2 teaspoon salt, 150 grams soft butter, 1 egg, 11-12 dl flour, 1 whipped egg for garnish, icing sugar and whipped cream for stuffing. You do - Heat up the milk and the cardamom to 37 degrees. Crumble down the yeast in a bowl and mix it with the milk, sugar, salt, butter and egg. Ad some milk at a time and work it to a soft dough. Let the dough work in te bowl until double size for about 45-60 minutes. Bake the dough over flour to the desired size. Into the oven on 200 degrees for about 6-7 minutes. Almond cream - enough for 15 buns You need - 200 grams of chopped sweet almonds, 1 dl sugar, 1 dl icing sugar, 1/2 teaspoon of cardamom, 2 teaspoons of vanilla sugar, 2 tablespoons of whipped cream. You do - Mix the almonds in a food processor until it´s grainy. Mix in the rest of the ingredients. Depending on the desired consistency add cream. Then cut the top off from the buns and add the almond cream and whipped cream. Powder over icing sugar and serve. Alltså dessa semlor var så galet goda så ni måste prova. Jag har inte provat göra dom själv ännu då det var Madde som gjorde dom sist men jag ska prova i veckan. Jag är lite sugen på att bara göra bullarna och typ ha på smör och ost, haha. Får återkomma om hur det smakade. Nu ska jag landa i soffan och dricka massor av vatten. Jag har mått dåligt i flera dagar i rad, ont i leder, magen och illamående. Jag misstänker magkatarr men jag minns inte att jag kände mig såhär sänkt sist jag hade det (precis innan jag blev gravid med Livia). Usch. Är helt mosig i huvudet och vill bara sova och kan inte äta annat än mackor och yoghurt. Hoppas det försvinner snart. PUSS <3 //These swedish cream buns was really tasty so you need to try them. I haven't tried doing them on my own yet since it was Madde who made them the last time but I´m going to try this week. I think I will only make the buns and then have like butter and cheese on them, hehe. I´ll get back to you and tell you how it tasted. Now I´m just going to lay down in the sofa and drink a lot of water. I have been feeling really bad for a couple of days now, my joints hurts, my stomach hurts and I feel nausea all the time. I think it can be gastric catarrh but I don't remember feeling this tired the last time I had it (just before I got pregnant with Livia). Ugh. I feel so muddy in my head and just want to sleep and I can't eat anything else but sandwiches and yoghurt. I hope it will go away soon. XOXO <3 ]]>