Plate - Matteus Jag har varit så sugen på kanelbullar länge så idag prövade jag att baka sockerfria varianter. Dom smakar ju inte exakt som vanliga bullar men blev så sjukt goda i alla fall. Här kommer receptet. Du behöver för deg - 50 gram jäst, 5 dl mjölk, 150 gram smör (rumsvarmt), 1/2 tsk salt, 1,5 dl sockerfritt socker (tog den från Nicks), 1 tsk vaniljpulver, 1 ägg och 14 dl vetemjöl. Du behöver för fyllning - 200 gram smör (rumsvarmt), 1,5 dl sockerfritt socker, kanel. Du behöver för pensling - 1 ägg Du gör degen - Blanda jäst och mjölk (37 grader) och låt jästen lösa upp sig. Tillsätt salt, sockerfritt socker, vaniljpulver, smör, ägg och nästan allt mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidigt. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Arbeta degen på ett bord med mjöl under. Dela den i två delar och kavla ut den ena degen till en rektangel. Bred på smör och häll sedan över det sockerfria sockret och kanelen. Jag brukar ta lite mer än vad som står i receptet, det blir godare. Rulla i hop och skär sedan av ca 2 cm tjocka rullar och lägg i bakformar. Låt jäsa under en duk i 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med ägg och ställ sedan in dom i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter. KLARA! //I've been craving cinnamon-buns since forever so today I tried to make sugar-free versions of it. They doesn't taste exactly the same as regular buns but turned out really good anyway. Here is the recipe. You need for the dough - 50 grams of yeast, 5 dl milk, 150 grams of butter (room tempered), 1/2 teaspoon of salt, 1,5 dl sugar-free sugar (I took the one from Nicks), 1 teaspoon of vanilla powder, 1 egg and 14 dl flour. You need for filling - 200 grams of butter (room tempered), 1,5 dl sugar-free sugar, cinnamon. You need for brushing - 1 egg You do the dough - Mix yeast and milk (37 degrees) and let the yeast dissolve. Add some salt, sugar-free sugar, vanilla powder, butter, eggs and almost all the flour. Work the dough until it's shiny and smooth. Let it ferment under a cloth for 30 minutes. Work the dough on a table with flour. Split the dough in two and roll out one of the pieces to a rectangle. Put on some butter and then pour over the sugar-free sugar and the cinnamon. I always use to take a bit more than the recipe says, it turns out better. Roll it together and then cut up the dough in 2 cm thick pieces and then put them in baking tins. Let it ferment under a cloth for 30 minutes. Put the oven on 225 degrees. Brush the buns with the egg and then put them in the middle of the oven for about 8-10 minutes. DONE! Livia och Valle älskade dessa. Jag strödde dock på lite pärlsocker på deras, men på dom jag gjorde till mig la jag ingenting på. Då kan man göra som man vill. Vet någon föresten om det finns sockerfritt pärlsocker? Min uppenbarelse när jag bakade dessa idag var att bullar inte innehåller så mycket socker. Sjukt ju. Men det kändes bra att göra dom sockerfria ändå. Jag skulle dock inte kalla dom nyttiga då dom innehåller massor av mjöl och smör, men ändå, hehe. Skriv gärna om ni gillade dom om ni testar. Nu blir det mys med barnen. Är så sugen på att gå ner till gymmet och träna men jag ska kanske göra det när dom sover. Behöver få springa lite på bandet, mår så bra av det. PUSS <3 //Livia and Valle loved these. Although I putted on some granulated sugar on theirs, but I didn't put anything on those I made for myself. Then you can do what ever you want. By the way, does anyone know if you can find sugar-free granulated sugar? My revelation after baking these today were that cinnamon buns doesn't contain that much sugar. Insane huh? But it felt good to make them sugar-free anyway. Although I wouldn't call them healthy since they contain a lot of flour and butter, but still, hehe. Please let me know if you like them if you try. Now it's time for some cuddling with the kids. I so want to go down to the gym for a workout but I might do that when they are sleeping. I need to run on the treadmill for a while, I feel so good when I do that. XOXO <3