Chocolate fudge - recipe from baka med Frida (HERE) God morgon! Igår efter jobbet testade jag att baka dessa pepparkaks-fudge och WOW hörrni, dom var galet goda. Jag gillar inte att baka så mycket egentligen men dessa innehåller bara tre ingredienser och då är det okej för mig, haha. Jag hade i 70% mörk choklad men jag skulle nog tipsa om att ev ta en choklad med lite mindre procent. Detta var riktigt gott, så det är inte det, men om man inte tycker om mörk choklad (vet att vissa inte gör det) så kan man ta en med mindre procent också. Här kommer receptet. Du behöver - 350 gram mörk choklad (minst 55% kakao), 1 burk sötad kondenserad mjölk och 15 pepparkakor. Du gör - Smält chokladen på låg värme i en stor kastrull. När den har smält, tillsätt mjölken och rör ihop. Bryt sedan ned 10 pepparkakor och blanda om. Lägg bakplåtspapper i en form och häll sedan över smeten. Lägg dom resterande pepparkakorna på toppen och låt stå i ca 30 min i rums temp. Skär upp i småbitar. //Good morning! Yesterday after work I tried to make these gingerbread-fudge and WOW guys, they were crazy delicious. I don't like to bake that much but these only contains three ingredients and that's perfect for me, haha. I putted in 70 % dark chocolate but I need to tell you to take a chocolate with less percent. This was really tasty, it's not that, but if you don't like dark chocolate (which I know that some people don't) you can take one with a smaller percent too. Here is the recipe. You need - 350 grams of dark chocolate (at least 55% cacao), 1 can of sweetened condensed milk and 15 gingerbread cookies. You do - Melt the chocolate on low heat in a big saucepan. When it have melted, add the milk and mix together. Then break down 10 of the gingerbread cookies and mix. Put some baking paper in a form and then pour over the paste. Put the rest of the gingerbreads on the top and leave it for 30 minutes (in room temperature). Then sliced it up in small pieces. Hur enkelt? Jag visste inte riktigt hur man skulle förvara dom sen, tänkte spara några till helgen, så jag la dom i kylen. Dom blir lite hårdare då men det var bara gott (ja jag smakade en i morse, måste ju veta hur dom smakar när dom legat i kylen, hehe). Jag tänkte nästan testa detta recept sen och lägga i typ skum-tomtar. Hur gott skulle inte det vara? Alltså i stället för pepparkakor. Tror det kan vara en riktig vinnare. Får testa nästa gång. Hoppas ni gillar det. Ska försöka bli bättre på att posta lite enkla recept nu inför jul, vet att många av er uppskattar det. Ha en underbar tisdag! PUSS <3 //How simple? I actually didn't know how to store them after they were done, I'm planning to save a few of them for the weekend, so I put them in the fridge. They get a bit harder in the consistence after that but that was just tasty (yes, I tasted one this morning, I needed to know how they tasted when they've been in the fridge, hehe). I want to try this recipe later and put in some foam Santa Claus instead of the gingerbreads. How tasty would that be? I think it would be a real winner. I'll have to try it next time. I hope you like it. I'm going to try to get better at posting simple recipes now before Christmas, I know that a lot of you guys appreciate it. Have a wonderful Tuesday! XOXO <3