<![CDATA[ Valter´s birthday cake God morgon! Några av er har önskat receptet på Valters födelsedagstårta så jag tänkte ge er det nu. Den är superenkel så det är ingenting avancerat alls men här kommer det. Du behöver - Tårtbotten 3 lager (jag köper alltid färdig), 5 dl grädde, 1 banan, 3 dl vaniljsås, jordgubbssylt, jordgubbar och blåbär. Du gör - Mixa ihop banan och vaniljsås och bre ut över det första lagret på tårtan. Blanda vispad grädde och jordgubbssylt och bred på andra lagret. Ta resten av grädden och täck hela tårtan. Skiva upp jordgubbar och lägg dit hur och vart du vill, tillsammans med blåbären. Voila! Som jag sa, superenkel och så himla god. För er som vill ha receptet på Livias tårta som jag gjorde till hennes födelsedag så kommer det här nedanför. //Good morning! Some of you have wanted the recipe on Valter´s birthday cake so I´m planning to give you that now. It´s super easy so really noting advanced at all but here it is. You need - Cake base 3 layers (I always buy the pre baked), 5 dl whipped cream, 1 banana, 3 dl vanilla sauce, strawberry jam, strawberries and blueberries. You do - Mix the banana and vanilla sauce and spread out on the first cake layer. Mix the whipped cream with strawberry jam and spread out on the second cake layer. Take the rest of the whipped cream and spread out over the whole cake. Slice up strawberries and put on as many as you want, together with the blueberries. Voila! As I said, super easy and so tasty. For you who also want the recipe on Livia birthday cake you can see it down below. Livia´s birthday cake Du behöver - 2 färdiga marängbottnar, 150 gram mjölkchoklad, 4 1/4 dl grädde, 250 gram frysta hallon (eller 5 dl färska). Till garneringen behövs 1/2 liter jordgubbar och 2 dl färska hallon. Du gör - Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp 1/4 del (ca 1 dl) av grädden och häll över chokladen, låt stå ca 5 min. Vispa/mixa chokladtryffeln slät. Låt stå kall i 3-4 tim. Vispa resten av grädden lätt och blanda ner hallonen. Häll ut chokladtryffeln på ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladen. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden. Toppa med jordgubbar och färska hallon. Den tar lite längre tid men är helt magiskt god. Tips! Nu ska jag äta frukost och sen ska vi försöka ta oss ut på julklapps-jakt. Vi har fortfarande inte köpt några julklappar alls ännu så det är lite stress. Min vecka är så full så måste försöka hinna hitta alla idag. PUSS <3 //You need - 2 pre baked meringue bases, 150 grams of milk chocolate, 4 1/4 dl whipped cream, 250 grams of frozen raspberries (or 5 dl fresh). For the decoration you need 1/2 liter of strawberries and 2 dl of fresh raspberries. You do - Slice up the chocolate and put in a bowl. Boil up 1/4 (about 1 dl) of the whipped cream and pour over the chocolate, let it settle for 5 minutes. Mix the chocolate truffle smooth. Let it be in the fridge for 3-4 hours. Mix the rest of the whipped cream and mix in the raspberries. Pour out the chocolate truffle on the first meringue base. Take 2/3 of the raspberry cream and put on the chocolate. Put on the second meringue base and spread out the rest of the raspberry cream. Top it off with strawberries and fresh raspberries. It takes a bit longer to do but tastes magical. Tips! Now I´m going to have breakfast and then we are trying to get out for some christmas present shopping. We still haven't bought any christmas presents yet so it´s kind of a stress with that. My week is totally booked so I really need to get all of that done today. XOXO <3 ]]>