Homemade apple pie God morgon! Här är alltså pajen vi gjorde igår. Den blev så galet god, helt sjukt. Det var dessutom otroligt enkelt och gick snabbt så det kommer jag garanterat göra igen. Jag har typ 20 äpplen kvar så det räcker till många pajer, hehe. Här kommer receptet. Du behöver - Till pajdegen 175 gram smör (rumstempererat), 1 dl socker, 3 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1 nypa salt. Till fyllningen 4 äpplen, 25 gram smör, 1 msk socker, 1 tsk kanel. Du gör - Pajdegen Vispa smör och socker. Blanda det torra ingredienserna och rör sedan ner i smeten. Blanda till en deg och tryck ut i formen. Fyllning Kärna ur äpplena och skala (om ni vill, jag skalade inte), skär i skivor och lägg ut skivorna på degen. Klicka över smöret och strö på socker och kanel. In i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter eller tills äpplena blivit gyllenbruna. Nu har vi precis klätt på oss och ska iväg till förskolan. Peter följer med och lämnar barnen idag då han ska både lämna och hämta dom själv i morgon. Jens är i Åre hela dagen och jag har skola så det körde ihop sig lite för oss. Tur att Peter bor här bredvid och att barnen är lika trygga med honom som med oss. Vet inte vad vi hade gjort utan honom. Nu förskolan, hörs senare. Ha en fin dag. PUSS <3 //Good morning! So here are the pie we made yesterday. It turned out so crazy good, it was insane. It was also very easy and quick to make so I'm definitely going to do it again. I have like 20 apples left so it's enough for many more pies, hehe. Here are the recipe. You need - For the pie dough 175 grams of butter (room temperature), 1 dl of sugar, 3 dl of flour, 1 teaspoon of baking powder, 1 pinch of salt. For the filling 4 apples, 25 grams of butter, 1 tablespoon of sugar, 1 teaspoon of cinnamon. You do - The pie dough Whip the butter and the sugar. Mix the dry ingredients and then put them in the dough. Mix to a paste and press it out in the baking thin. Filling Take the seeds out and peel the apples (if you want to, I didn't), cut in to slices and put the slices on the dough. Click over the butter and put on the sugar and cinnamon. Put in the oven on 200 degrees for about 20 minutes or until the apples gotten golden brown. Now we just got dressed and are soon about to go to the preschool. Peter are coming with us today to leave the kids since his going to leave and pick them up tomorrow on his own. Jens are away in Åre the whole day and I have classes so we kind of had no choice. It's so lucky for us that Peter lives next door to us and that the kids are as secure with him as they are with us. I don't know what we would have done without him. Now preschool, talk later. Have a wonderful day, XOXO <3